Om meg

Bildet mitt
Jeg er ei dame fra Åmot i Modum som er veldig interessert i håndarbeide. Har alltid likt å strikke og brodere, men de siste åra har det gått mest i strikking. Jeg liker å prøve meg på små og store prosjekter. Arbeidene havner stort sett hjemme hos familie og venner. Ser du noe du liker? Ta gjerne kontakt, så kan jeg lage på bestilling! Denne bloggen blir nok mest prega av strikkeprosjektene mine, men det vil nok av og til også "snike seg inn" andre ting jeg driver med.

lørdag 1. mars 2014

DEN STØRSTE GLEDEN EN KAN HA, DET ER Å GJØRE ANDRE GLAD

Det er godt og vel et og et halvt år siden jeg sist hadde et innlegg på bloggen min, og det er mange grunner til det. En av dem er at jeg rett og slett syntes det tok for mye tid. En tid jeg heller ville bruke på min store lidenskap strikking. Mye er blitt produsert i løpet av denne tida og noe av det vil jeg legge ut bilder av etter hvert.

Det er akkurat to måneder siden vi runda nyttår. Jeg har aldri vært typen som har hatt nyttårsforsetter slik som mange andre. Ikke røyker jeg, så det kan jeg ikke slutte med. Trene mer eller spise sunnere har jeg ingen planer om, for jeg holder meg i grei nok form og spiser relativt sunt selv om det sikkert hadde vært mer å hente her. Det vi unner oss litt ekstra av her i huset er god rødvin og det har jeg i hvert fall ingen planer om å slutte med. Rødvin er godt for helsa har jeg hørt. Hva kunne jeg da finne på? Jo, jeg ville bli snillere mot de rundt meg. Ikke fordi jeg føler meg slem, men av og til føler jeg meg nok litt egoistisk. Skjønt det er vel kanskje lov når en er midt i femtiåra.

 Hvordan skal jeg så leve opp til mitt forsett? Uka som har gått har jeg nok stort sett levd etter dette. Muligheten var der fordi jeg hadde noen dager vinterferie. Det begynte med onsdagen. Da var jeg hos min yngste datter som forøvrig blir 21 år nettopp idag. Hun bor i Oslo der hun for tida jobber på Ullevål Universitetssykehus og som barnehageassistent for Jobzone. Vi hadde en veldig koselig dag i byen med lunsj på Egon og besøk på kaffebar. Moderen spanderte noen nye klær på henne og kjøpe en bukett med tulipaner som hun kunne ta med hjem når vi skilte lag og jeg tok toget hjem til Modum.

Torsdag tenkte jeg at jeg også måtte gjøre noe for mine to andre barn, men hva kunne det være? Jo, i en hektisk hverdag for dem er det ikke tid til baking. Jeg bakte derfor to store porsjoner med grove tebriks. Fylte poser fulle med tebriks og satte meg i bilen. Kjørte innom blomsterbutikken og kjøpe to buketter med roser. Først reiste jeg til min eldste datter og ga henne blomstene og baksten. Veit fra før at tebriksene faller i smak både hos henne, svigersønn og barnebarn. Deretter reiste jeg til sønn og
svigerdatter og ga dem det samme. I løpet av noen timer hadde jeg gledet mange av dem som betyr
mest for meg.

 Fredag morgen tenkte jeg at det er enda flere jeg ville glede. Mine gode kollegaer på Rosthaug videregående skole fortjener en "oppmuntring". Fordi det er vinterferie viste jeg at det ikke var så mange på jobb. Sendte en sms og fikk antallet som var på jobb og ga beskjed om at de måtte ha kaffen klar kl halv to. Da dukka jeg opp med fersk gjærbakst - philadelfiaboller med sitronkrem. Dette med å kunne glede andre er ikke oppskrytt, men noe som faktisk gjør en selv veldig glad og i
godt humør.

Neida, jeg har ikke glemt min kjære samboer. Han steller jeg ekstra godt med hele tida og idag fikk han servert spesielt god lunsj - lunkne påsmurte baguetter med salat, tomat, egg og majones. Nam nam....

Skriver ikke det her for å forherlige meg selv, men for å gi uttykk for det som overskriften sier "Den største glede en kan ha, det er å gjøre andre glad". Det er ofte så lite som skal til for å glede andre:-) Nå gjelder det bare å følge opp det her og det har jeg lovet meg selv at jeg skal gjøre. Ha en fortsatt fin helg alle sammen:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar